I 1948 deltog 55 atleter i den “første” traditionale Kettlebell Sport konkurrence. Fra da af gik kettlebells fra at blive benyttet til generel, fysisk træning til at være en sportsgren i sig selv. Efterspørgsel på særlige, sports-specificerede kettlebells førte til, at de moderne konkurrence-kettlebells kom på markedet i 60’erne. Disse kettlebells er hule og lavet af stål, og de har den fordel at have samme størrelse uanset vægt.

GS’ nyere historie begynder i 1962 med ensretningen af sportens regler.

Dengang konkurrerede Gireviks i 3 discipliner uden tidsbegrænsning: press, jerk og snatch. Selvom man allerede da kun måtte skifte hånd én gang ved snatch, måtte man sænke sin kettlebell til rack position som ved en halv snatch, hvilket gav en bedre hvilestilling end ved lockout.

I 1974 var GS officielt udnævnt til Ruslands nationalsport.

I 1985 fandt en begivenhed sted, som yderligere udbredte GS’ popularitet: Det første mesterskab i Sovjetunionen og introduktionen af titlen “Master of Sports”. I Rusland er Master of sports en præstigefyldt titel, der berettiger atleter fra alle sportsgrene til en slags statsfinancieret sponsorat.

Under de nye regler blev der kun konkurreret i biathlon.

Den nuværende konkurrence-tidsbegrænsning på 10 minutter blev etableret i 1989. Gennem årene er nogle regler blev afskaffet. Fx må man ikke længere hvile i hang position eller lave små sving mellem benene mellem løft i snatch og i long cycle.

I 1992, på initiativ fra de baltiske lande, blev the European Union of Weightball Lifting etableret (Denne organisation gik senere i opløsning og førte til etableringen af IUKL i slutningen af 2007) og med den fandt det første europæiske mesterskab sted samme år.

Det første kettlebell biathlon verdensmesterskab blev afholdt i 1993. I 1998 blev afhold det første kettlebell long cycle russiskemesterskab,  og i 1999 måtte kvinderne stile op i snatch.